Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

Επίσκεψη Σέρβων φοιτητών

Είχαμε την χαρά, σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, στις 12:30 το μεσημέρι, να φιλοξενήσουμε και να ξεναγήσουμε στην Μονή μας μία ομάδα 20 περίπου φοιτητών από την Ορθόδοξη Θεολογική  Σχολή Βελιγραδίου.
Ο συνοδεύων καθηγητής τους κος Ελπίδιος (Nenad) Milocevic, έμπειρος Λειτουργιολόγος και άριστος γνώστης και της ελληνικής γλώσσης, μετέφραζε στους μαθητές του στα Σέρβικα, την στιγμή που ο αρμόδιος για τις ξεναγήσεις στην Μονή μας Ιερομόναχος, τους εξιστορούσε ένα σύντομο ιστορικό της Μονής μας.
Έπειτα, είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να προσκυνήσουν λείψανα, που φυλάσσονται στην Μονή μας, όπως την τιμία κάρα της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Κηρύκου, κ.ά.
Τέλος, πέρασαν στην Τραπεζαρία της Μονής, όπου ύστερα από ένα μικρό κέρασμα τους μοιράστηκαν βιβλία και το ιστορικό της Μονής εις την Αγγλικήν.
Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης και όλοι οι Πατέρες της Μονής τους ευχόμαστε ο Θεός να τους ενδυναμώνει και να τους φωτίσει να πετύχουν τους στόχους τους και να προοδεύουν χριστιανικώς και εκκλησιαστικώς, εμμένοντες στην πολυτίμιτη Ορθόδοξη Παράδοση, η οποία μάλιστα ενώνει αδερφικώς τους Ανατολικούς λαούς και προσφέρει εξαίρετη μαρτυρία και ελπίδα στην ταραγμένη σημερινή οικουμένη, και να επιστρέψουν στο Βελιγράδι με πολλές εμπειρίες από την προσκυνηματική αυτή εκδρομή τους στην Ελλάδα.





(κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος & να τις αποθηκεύσετε)