Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2011

ὁ Θεοφ.Ἀνδίδων στην Μονήν Πετράκη



Επεσκέφθη σήμερα την Μονήν μας και λειτουργήθηκε ο Θεοφ.Ανδίδων Χριστοφόρος.
Όπως είπε ο ίδιος, παρακολουθεί τακτικά τις αναμεταδιδόμενες Ακολουθίες της Μονής, και μάλιστα εγνώριζε ότι θα ελειτούργει σήμερα ο Ηγούμενος και δια τούτο προσήλθε και εκείνος για να εκκλησιασθεί και συμπροσευχηθεί.
Ανέγνωσε τιμητικώς όλες τις Προεστωτικές Αναγνώσεις του Όρθρου και της Θ.Λειτουργίας, μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και στη συνέχεια έτυχε της ειθισμένης δεξιώσεως στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου επεκοινώνησε φιλαδέλφως τόσο με τον Άγιον Καθηγούμενον, όσο και με αδελφούς της Μονής.
Μετέφερε νέα από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Καναδα, όπου υπηρετεί ως Βοηθός Επίσκοπος από το 1999, έχοντας διατελέσει Σύμβουλος Εκπαιδεύσεως στα ελληνικά Σχολεία του Καναδά (ως Θεολόγος & Φιλόλογος & MD Βυζαντινής Ιστορίας και Παιδαγωγικών), καθώς και πρώτος Διευθυντής (1998-2006) της Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο.
Πληροφόρησε για την ύπαρξη 2 μεγάλων Ορθοδόξων Μονών στον Καναδά, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε ιδιόκτητη έκταση 500 στρεμμάτων η καθε μία), πληροφόρησε για την τιμή που απολαμβάνει από την Καναδική Κυβέρνηση η Μητρόπολη Καναδά, καθώς και την εξαιρετική εκπροσώπηση της Ελλάδος στα 2 Καναδικά Πανεπιστήμια από 25 διακεκριμένος Έλληνες Καθηγητές.
Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι ως διάκονος και πρεσβύτερος ο Θεοφιλέστατος εδέχθη την χειροτονίαν από τον νυν Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, ο οποίος του παρεχώρησε την πρωτοστασίαν εις την προσεχή Θ.Λειτουργίαν της 1ης του Νέου Έτους στον Ναόν του Αγ.Διονυσίου Αρεοπαγίτου