Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΚΤΙΤΟΡΙΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

     Όπως κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, έτσι και φέτος, ετελέσαμε στο καθολικό της Μονής μας, ανήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, το Μνημόσυνο υπερ Αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Πατέρων και Αδερφών ημών των από Παρθενίου Πετράκη Ιερομονάχου και επέκεινα Πατέρων.
     Μετά την τέλεση του Εσπερινού οι Πατέρες χωρισμένοι στους δύο χορούς έψαλλαν τον Κανόνα και στο τέλος με προεξάρχοντα τον Καθηγούμενο της Μονής μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ιάκωβο Μπιζαούρτη ευλόγησαν τα κόλλυβα τα οποία είχαν προετοιμάσει οι Πατέρες, με την επίβλεψη του Καθηγουμένου.
     Ακολούθησε δεξίωση στην Τράπεζα της Μονής μας και ομιλία από τον Ηγούμενο.
Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων αδερφών και Πατέρων ημών, όλων όσων πέρασαν από την Ιερά Μονή και συνέβαλλαν λίγο ή πολύ στην διατήρηση και ανακαίνιση της Μονής, για να μπορούμε να έχουμε ακόμα αυτό το στολίδι ως όαση στο πολύβουο κέντρο των Αθηνών, εξαιρέτως δε και πρωτίστως του και Ιδρυτού της Μονής μας Ιερομονάχου Παρθενίου Πετράκη (εξ'ου και το όνομα της Μονής).



























 Από την προετοιμασία των κολλύβων με την βοήθεια & επίβλεψη του Ηγουμένου