Κυριακή, Ιουνίου 17, 2012

Αντάμωμα Κισαμιτών στην Πάρνηθα



Την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής «Η ΚΙΣΑΜΟΣ» και η Ένωσις Κρητών Σελίνου Αττικής «Η ΕΛΥΡΟΣ», κάλεσαν τα μέλη των Συλλόγων τους στο ετήσιο αντάμωμα στην Πάρνηθα.
Στο κάλεσμα αυτό συμμετείχαν και Σύλλογοι-Φορείς από διάφορα χωριά-Κοινότητες των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου.
Στην κατάγραφη και ιστορική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, Μετόχιο της Ι.Μονής Πετράκη, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ.Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή Ιερέων που έλκουν την καταγωγή εκ των Επαρχιών αυτών: π.Δημητρίου Μαραγκουδάκη, π.Μάρκου Kονταδάκη, π.Χρήστου Τζανουδάκη και π.Νικολάου Πατσουράκη,  οι οποίοι διακονούν στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για το αντάμωμα αυτό, χαιρέτησε το γεγονός, ευχαρίστησε τους Συλλόγους για την προσφορά και το έργο τους ως και για την στήριξη τους στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως. Ευχήθηκε, όπως η ενότητα, η αγάπη και η αλληλεγγύη παραμένουν τα κυρίαρχα στοιχεία και οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των μελών των Συλλόγων. Ακολούθησε χαιρετισμός και ευχαριστίες από τους Προέδρους των Συλλόγων κ.Λουπασάκη Ελευθέριο και κ.Ηλιάκη Θεόδωρο, αντίστοιχα. Και εν συνεχεία πλούσιο παραδοσιακό γεύμα με κρητικούς χορούς και τραγούδια, προσφορά των Συλλόγων, με την συμμετοχή Κρητικών συγκροτημάτων, κάτω από τις καταπράσινες λεύκες, έλατα και κυπαρίσσια της περιοχής.