Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Αθλήτρια - Ομολογήτρια

Στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο πρώτευσε στο δρόμο των 5.000 η εξ Αιθιοπίας καταγομένη Μεσερέτ Ντεφάρ.
Το συγκινητικό με την ολυμπιονίκη αυτή είναι, ότι, μόλις τερμάτισε, εβγαλε από το στήθος της μιά υφασμάτινη Εικόνα της Παναγίας, την προέβαλε εις θέαν όλων, ως αίτιον της νίκης της και την καταφιλούσε ευλαβικά και ευγνωμονικά με δάκρυα στα μάτια.
Και άλλο επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κα Ντεφάρ συνδέεται στενά με την Ελλάδα, επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, δηλώνει Φιλέλλην και επιθυμεί να εγκατασταθεί στον τόπο μας, όπου ήδη ευρίσκεται και μία εξαδέλφη της.
 

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκάλεσε την εν λόγω Πρωταθλήτρια, στις 27.09.2012, ώρα 11.30'πμ, στα Γραφεία της οδ.Κηφισίας 7, 1ο όροφο, Αθήνα, για να την βραβεύσει και να της απονείμει σχετική Πλακέττα, με την ενεργή παρουσία της Γεν.Γραμματέως Αθλητισμού κας Κυριακής Γιαννακίδου και την επιτίμου Προξένου Αιθιοπίας κας Τερίνας Καλογεροπούλου-Αρμενάκη.
Παρών ήτο και ο Θεοφ.Θαυμακού κ.κ.Ιάκωβος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμον και προσέφερε στην Φιλέλληνα Ολυμπιονίκην μία Βυζαντινή Εικόνα της Παναγίας "Άξιόν εστι".
Προσφωνώντας δε αυτήν υπεγράμμισεν ότι και το να πιστεύει κανείς είναι μέγα προνόμιον και θείο δώρον, αλλά και το να ομολογεί την πίστιν του αποτελεί ανωτέραν ακόμη βαθμίδα, διότι ακτινοβολεί την ελπίδα και την ζωογόνον ευσέβειαν σε ψυχές μάλιστα που ποθούν εις τα μύχιά των και αποζητούν αυτό το ουράνιον δώρον της ζώσης, ενεργού και θαυματουργού πίστεως.