Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Επίσκεψη της ε' του 8ου Δημ.Σχολείου

Μέσα στο πλαίσιο της διδασκαλίας Βυζαντινής Ιστορίας, η ε' δημοτικού του 8ου Σχολείου επισκέφθηκε την Μονή μας για ξενάγηση, ενημέρωση, κατατοπισμό πάνω στην βυζαντινή Ναοδομία, Εικονογραφία και γενικότερα ΕλληνΟρθόδοξη Παράδοση.
Τα παιδιά των 2 Τμημάτων της ε' επέδειξαν άριστο ήθος, φιλομάθεια, ενεργητική συμμετοχή στην παρουσίαση του θέματος. Υπέβαλαν ερωτήσεις και εξέφρασαν τις γνώμες τους.
Στο τέλος, έψαλαν όλοι το "Ευλογητός ει, Χριστέ ο Θεός ημών" και αναπέμφθηκε ειδική δέηση υπέρ των μαθητών και μαθητριών, των γονέων, των διδασκάλων, καθώς και του Έθνους ημών.
Στο τέλος ο Άγιος Καθηγούμενος προσέφερε ένα αντίτυπο Καινής Διαθήκης σε κάθε παιδί και ένα γλυκό. Επακολούθησε ελεύθερος χρόνος στο προαύλιο της Μονής, καθώς και φωτογράφηση!..

ΥΓ. μια παράδοξη συγκυρία: Διερχόμενος Αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού μας, με σκοπό "να ανάψει ένα κεράκι στους Ταξιάρχες", σαγηνεύθηκε από την ατμόσφαιρα του "μαθήματος", παρέμεινε να ακούσει "ως μαθητής" και αυτός και στο τέλος απηύθυνε εξαιρετικές νουθεσίες στους μικρούς προσκυνητές..