Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

Προσεχείς Τελετουργίες Καθηγουμένου

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ο Άγιος Καθηγούμενος θα παραστεί στον εορτασμό των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, τιμώντας τους 12 Αγίους και Οσίους οι οποίοι κατάγονται από τη μεσσηνιακή γη, ασκήθηκαν, εγκαταβίωσαν ή και μαρτύρησαν σ’ αυτήν, θέσπισε τον εορτασμό της Συνάξεως των Μεσσηνίων Αγίων.  
Η εορτή τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων, που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Το πρόγραμμα του Εορτασμού θα είναι ως εξής: 
Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19.00, στην πλατεία του Ιερού Ναού της Υπαπαντής θα γίνει η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Μεσσηνίων Αγίων, κατά την οποία θα αποδώσει τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Θα τελεσθεί Δοξολογία, χρίση με Άγιο Μύρο της Ιερής Εικόνας των Μεσσηνίων Αγίων, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερή Αγρυπνία.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 19.00, θα τελεσθεί μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 7.00, θα τελεσθεί ο Όρθρος και κατόπιν πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Μεσσηνίων Αγίων, διά των οδών Υπαπαντής, Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος. 

Στις 19.00 θα τελεσθούν Εσπερινός, Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.